PIAN ON SUHTEELLINEN KÄSITE

Mutta nyt on siis pian ja 5.5. vieteään vihdoin CoWork Loviisan avajaisia osoitteessa Kuningattarenkatu 18. Hieno satsaus kaupungilta sanoisin ja sellainen, jota voivat arvostaa he joille etätyön mahdollisuus on olemassa vaihtoehtona päivittäiselle Helsinkiin ajamiselle esimerkiksi. #marraskuinenpimeys

Tilaan tulee niin aluksi ainakin 10 työpistettä ja myös seisomatyöpisteitä. On neuvotteluhuone ja kaksi kokonaan erillistä toimistoa. Syyskuun alkuun asti käyttö on ilmaista sen jälkeen siitä peritään pieni korvaus. Sivutkin aukeavat pikkuhiljaa ..... 

VAARALLISILLA VESILLÄ

Jos tätä blogiosiota ei päivitä, on olemassa se vaara, että joku luulee ettei täällä tapahdu mitään. Pöh ja pah ja päinvastoin. Ehkä olisi parasta poistaa koko blogiosio ja muuttaa se ajankohtaiseksi. Siinä tapauksessa olisi tietysti vielä tärkeämpää, että sivustoa päivittäisi jatkuvasti. Täytynee ryhdistäytyä! 

Huom. Tulossa Co-Working space Loviisan keskustaan! Lisää siitä pian!  

VAPAA TYÖHUONE & Uusia ihmisiä

Uusia yhteydenottoja, uusia ihmisiä ja vanhoja tuttuja. Hieno juttu, ja pikkuhiljaa heitä lisäillään tänne sivustolle. Ensi viikolla ohjelmassa on tehdä face-sivu yhteisölle, jotta ihmiset helpommin huomaavat kun uusia liittyy joukkoon.

Postin talossa on vapautunut tosi kiva työtila, johon on käynti suoraan kadulta. Sopii yhdelle tai vaikka kahdelle. Noin 20m2 ja iso ikkuna kadulle. Se on siitä ärrältä ylöspäin, missä ennen oli postilokerot. Hinta on 250 euroa muistaakseni ja tilaa voi kysyä Leenalta LKV Hemmasta. 

JA mikä vielä hauskinta! Hanna ja Reija ovat molemmat saaneet yhteydenoton työasioissa alustan kautta. Jeejee! Ja nyt tätä alusta pitäisi tietysti vielä "rummuttaa" ja kertoa olemassaolostamme. Yritän laatia tälle jotain suunnitelmia, 

Hauskaa viikonloppua kaikille, torstaisin on muuten PUBIVISA ZIltonissa seiskalt - ohhoh! 
Päivi  

 

 

KickOff

Tänään on tämän alustan KickOff -tapahtuma ja jännittää vähän miten ilta sujuu. Pettääkö tekniikka, kestääkö sähkötaulu jne. Sitä tavallista säätöä – jonka määrä tuntuu olevan vakio. Osalta porukasta en ole vielä saanut tekstiä, osaa en ole vielä saanut kameran eteen – ja oma luonnehdintani puuttuu kokonaan. Se tuntuukin olevan tämän kovin mieluisan projektin vaikein pala.
Ihanaa on, että olen saanut viettää kirkolla johtavan sillan alla monia riemukkaita kuvaushetkiä. Se paikka on oikea aarre. Siinä on jotain hyvin kaunista, rujon romanttista – ja ihmeen siisti se on. Käykääs fiilistelemässä. 
Uskon vahvasti Loviisan vetovoimaan, jota jokainen meistä voi omalla tavallaan olla edistämässä – ja jota jokaisen meistä myös kannattaa edistää kukin tavallaan – se nimittäin sataa omaan laariin. 
Näyttäydytään rohkeana ja kivana kaupunkina, jossa on paljon hyviä keskenään kommunikoivia yhteisöjä ja hyvää yhteishenkeä. 
Tämän sivuston tarkoituksena on elää ja kasvaa. Toivon, että myös töiden tilaajat löytävät sivuston, eli markkinoikaa kaikki paitsi itseänne niin koko kollektiiviä. Parhaimmillaan saavutamme sen mikä on alustan tavoite – luoda uusia mahdollisuuksia ja saada kivoja toimeksiantoja. 
Iso kiitos kuuluu yhteistyöhaluiselle kaupungillemme, joka on mahdollistanut tämän sivuston tekemisen ja osoittanut, ettei kaupungin elinkeinostrategiaan merkitty luovien toimialojen edistäminen ole pelkkä lause paperilla. 
Monta asiaa on liikkunut mielessä tätä tehdessä – muun muassa se, että jonkinlainen varauskalenterisysteemi meidän pitäisi kehittää. Sellainen joihin voi merkata suunnitteilla olevia tapahtumia. Niitä on nimittäin niin paljon, että päällekkäisyydet ovat melkeinpä sääntö eikä poikkeus. Jos joku vielä sanoo, ettei Loviisassa tapahdu mitään, niin en tiedä missä komerossa hän elää. Suurkaupungin kaltaista kaupunkikulttuuria tänne ei luonnollisesti saa – mutta kaupunkikulttuuria se on tämäkin – ja kivaa sellaista. Ja Helsingin humuun pääsee nykyään vitosella. Oho.
Ei mulla muuta Let´s Go and Kick Off! 

Työhuoneita, koulutuksia ja muuta mielenkiintoista!

Tällä sivulla voit myös vinkata vapaista työhuoneista tai hyvistä koulutuksista tai muusta mielenkiintoisesta - vaikka kommentoimalla tätä blogikirjoitusta näin alkuun. Ratkaisemme näitä käytäntöjä sitä mukaan kun tarpeita ja toiveita ilmenee – ja tässäkin otamme mielellämme ideoita vastaan! paivi at creativepeak.fi

Alusta, kollektiivi, platformi, yhteisö…

Loviisa Creative on internetsivusto. Se on myös alusta, kollektiivi, platformi, yhteisö… miten vain haluat! Loviisa Creative ei ole yritys, yhdistys eikä osuuskunta, vaan henkilögalleria: Hakemisto ilman kategorisointia. Sen avulla tutustut meihin kaikkiin!  
Henkilögalleriassa esittäytyvät loviisalaiset luovan työn ammattilaiset, joilta voi tilata luovaa työtä. Business to business. Ideasta konseptiin aina lopputuotteeseen asti. Sävellyksiä, kuvituksia, valokuvia tai kirjan. Lanseerauksen, tapahtuman, tiedotteen, näytelmän, puvustuksen tai maskeerauksen – tai jotain siltä väliltä. 
Henkilögalleriastamme puuttuu vielä moni luovan työn tekijä, ja siksi sivusto elää koko ajan. Jos olet loviisalainen luovan toimialan päätoiminen ammattilainen tai ammatinharjoittaja, ole yhteydessä, niin liimataan sinutkin seinälle!  

Thanks, Eemi!

Valokuvaajaopiskelija Eemi Kettunen oli kuuden viikon harjoittelujaksolla luova toimisto Creative Peakissa ja yhtenä työnään hän kuvasi ensimmäisen setin tällä alustalla esitellyistä, luovilla toimialoilla työskentelevistä henkilöistä. Kuudessa viikossa hän tapasi siis valtavan määrän tulevia kollegoita ja keräsi aimo annoksen kokemusta henkilökuvauksesta, vaikka formaatti olikin ennalta aika määritelty. Näin Eemi kertoo itsestään.
Olen loviisalainen, nykyisin Pietarsaaressa asuva valokuvauksen opiskelija. Vuosien ajan olen kuvannut kaikennäköisiä henkilöitä. Punkkareista lähetyssaarnaajiin. Urheilijoista kaupungin eläkeläisiin.  Sekä digitaalisesti että filmille. Myös silloin tällöin valokuvaan omalla neulanreikäkamerallani. Vapaa ajalla käyn punk-keikoilla, keräilen vinyylilevyjä ja kannatan paikallista jalkapallo joukkuetta.

Kiitos Eemi panoksestasi ja onnea opintoihin! 

Eemi Kettunen, kuva Päivi Ahvonen 

Eemi Kettunen, kuva Päivi Ahvonen